Juniorstipendium 2011

Jens Wängdahl, Nyköpings OK

Jens Wängdahl, Nyköpings OK blev 2011 års stipendiat och fick 2012 genom SKK och Kurt Springares fond ta emot en summa för att utveckla sig som orienterare och medlen skulle gå till ett landslags läger. Som tack lovade Jens att skicka en berättelse och några bilder som ni här får ta del av.

Hej Skogkarlarar i Sörmland!

Tack för stipendiet jag fick i våras!

Har nu varit iväg på tävlingsresa med juniorlandslaget, Junior European Cup, tillsammans med 17 andra juniorer!

Tävlingsplatsen var St.Moritz i Schweiz. Terrängen var kuperad och vi sprang Sprint, Stafett och Långdistans tre dagar i rad.

Vi flög ner så vi var där två dagar innan och kunde vänja oss vid terrängen och höjden (1800 m.ö.h. gör att det blir tuffare att andas).

 Första tävlingen var sprint som gick i både skogs och stads terräng. Jag slutade som 9e man efter att varit väldigt seg i benen sista partiet av loppet. Loppet vanns av Eric Börjeskog från Södertälje-Nykvarn!

 Andra tävlingsdagen var det dags för stafett och våra lag var redan bestämda sedan innan. Jag skulle springa andra sträckan i ett lag med Eric Börjeskog på första och Martin Regborn på sista. Eric kom in först på sin sträcka tillsammans med två ryska lag och vårat andra svenska lag. Jag och Johan Högstrand som sprang andra i det andra laget kunde dra ifrån på vår sträcka och skapa lucka för våra sistasträckslöpare. Martin var starkare än det andra lagets sista sträcka Fredrik Edén och Martin sprang hem en stafettseger för vår del!

 Sista tävlingsdagen var det långdistans,11.6 km, 31 kontroller och320 meterstigning. Terrängen var riktigt fin och första delen av banan var bara utförslöpning. Sedan skiftade det karaktär och började bli lite mer klättring för att sedan avsluta i ett flackt parti. För mig gick det ganska bra, men gjorde lite mindre misstag på ett par kontroller och tappade viktig tid. Jag slutade som 8a, 3 minuter efter Eric Börjeskog som även denna dag vann!

En riktigt fin resa med härligt sällskap och schysst terräng!

Tack för bidraget!

 Mvh Jens Wängdahl, Nyköpings OK